Pereiti prie pagrindinio turinio

Visma Lietuvai jau penkeri!

Šiandien Visma Lietuva švenčia savo penktąjį gimtadienį!

Lygiai prieš penkerius metus Visma įžengė į Lietuvos rinką. Per visus darbo metus užsitarnavome kolegų iš Skandinavijos pasitikėjimą ir sukūrėme savo ypatingą darbo ir poilsio kultūrą, turime daug gražių prisiminimų ir, kas svarbiausia, subūrėme tikrų profesionalų komandą, kurie veda mus į priekį.

Milijonai kodo eilučių, tūkstančiai įveiktų bug’ų, šimtai geek’iškiausių sambūrių, kodo kovų ir naudingų konferencijų, dešimtys sėkmingų projektų, daugybė išugdytų talentingų praktikantų, kvapą gniaužiantis laisvalaikis su kolegomis, ne vienas tūkstantis įveiktų maratonų kilometrų, įspūdingiausi team building’ai Lietuvoje ir užsienyje – ir tai tik nedidelė dalis to, ką mes taip vertiname dirbdami Visma Lietuva.


Mokymasis, kokybiški ir išliekamąją vertę turintys renginiai, konferencijos ir mokymai yra tai, kam Visma Lietuva darbuotojai  skiria daug laiko. Šiais metais sudalyvavome didžiausiuose Lietuvos konferencijose, tokiose kaip Agile Tour, Voxxed Days Vilnius, BuildStuff Lithuania, Devops Pro. Skaitėme pranešimus, bendravome su dalyviais, mokėmės ir susipažinome su pasaulinio lygio profesionalais.

Mūsų kolega Jevgenij Nekrasov skaitė pranešimą apie metaprogramavimą „Being Meta“, suorganizavome individualų Michael Feathers workshop’ą „Working Effectively With Legacy Code“, mūsų kolega Jan-Erik Sandberg atvyko iš Norvegijos ir buvo konferecnijos Agile Tour Vilnius atidarymo pranešėjas.

Be didelių, tarptautinių renginių, nuolat rengiame Visma Lietuva knowledge-sharing sesijas, kurių šiais metais turėjome keliasdešimt. Įsitikinome, kad talentingus ir įkvepiančius pranešėjus gali sutikti ne vien tik konferencijose. Kartais tai gali būti kolega, sėdintis šalia tavęs.

visma birthday

Vienas iš įsimintinų šių metų įvykių buvo tradicinis Visma Enterprise Solutions „Kick-off’as“, kuris vyko Londone. Tai yra Visma Enterprise Solutions divizijos organizuojamas trijų dienų renginys, kuriame kolegos mokosi, yra supažindinami su ateities planais, darbo strategijomis ir tikslais. Tačiau pasirūpinama ir pramogomis:  į renginį kviečiami talentingi muzikantai ir aktoriai, kurie surengia nepamirštamus pasirodymus.

Nepamirštami Visma Kick-Off renginiai kasmet pranoksta visus lūkesčius.

Darbas su universitetais, studentais ir mokiniais yra svarbi mūsų darbo dalis. Šiais, kaip ir kiekvienais metais mūsų kolegos skaitė paskaitas Vilniaus Gedimino Technikos Universitete. Tai buvo pilnavertis kursas, su laboratoriniais ir namų darbais, bei baigiamuoju egzaminu. Džiugu, kad studentai sėkmingai išlaikė egzaminą. Jau ruošiamės ateinantiems mokslo metams ir rengiame naują „profesionalaus programų kūrimo praktikoje“ kurso programą.

Mūsų graži draugystė su studentais neapsiriboja vien tik paskaitomis ir egzaminais. Šiais metais sudalyvavome trijų aukštųjų mokyklų karjeros dienose ir buvome labai maloniai nustebinti studentų žingeidumu, motyvacija ir noru mokytis. Pasidalinome patirtimi, papasakojome ką reiškia dirbti Visma Lietuva, ko reiktų norint tapti tikru profesionalu IT srityje. Suorganizavome studentams mūsų sukurto žaidimo „Code Fights“ turnyrą, parodėme savo sukonstruotus gadget’us ir, tikimės, kad įkvėpėme juos ir toliau gilinti savo IT žinias.

Code fight turmyras
Dalyvavome net 3 aukštųjų mokyklų karjeros mugėse.

Kalbant apie studentus, mokslą, žinias ir darbą, norime pasidžiaugti tuo, kad per šiuos metus išugdėme 33 praktikantus. Surengėme kelių krypčių studijų programas ir džiaugiames, kad susipažinome ir dirbome su talentingais jaunais specialistais, kaip mūsų praktikos dalyviais. Negalime nepaminėti jų užsispyrimo, profesionalaus požiūrio į darbą ir atsakingumo. Mūsų auklėtiniai savo darbo pabaigoje pristato realius projektus, prie kurių atkakliai dirbo visos praktikos metu ir, norime pasakyti, kad tai tikras problemas sprendžiantys ir tikrą vertę turintys darbai.

Išugdėme net 33 talentingus praktikantus ir tuo labai didžiuojamės.

Viena iš pagrindinių Visma Lietuva vertybių yra organizacinė kultūra. Stengiames, kad kiekvienas darbuotojas įneštų savo indelį į kultūros ir tradicijų formavimą, stengiamės įgyvendinti kuo daugiau idėjų ir pasiūlymų. Viena iš pirmųjų Visma Lietuva tradicijų yra Kalėdinis turgelis. Tai yra renginys, kuriuo metu kolegos renka paramą tiems, kuriems to labiausiai reikia. Smagu, kad sugebame išlaikyti senas tradicijas ir kiekvienais metais vis kažkaip nustebinti vieni kitus.

Visma Lietuva Kalėdinis turgelis

Mes mylime savo darbą, tačiau vertiname ir kokybišką poilsį. Kiekvienais metais patys organizuojame savo didžiąsias šventes. Taip darome todėl, kad tik patys darbuotojai žino, kaip, kada ir kur jie nori minėti svarbias metų akimirkas. Tikime, kad tai yra svarbu, nes kiekvienas prisideda prie organizavimo, stengiasi dėl savęs ir kitų ir taip užtikrina nepamirštamą šventę.

Mūsų Kalėdinis vakarėlis
Mūsų Kalėdinis vakarėlis

…o kartais pasitaiko progų, kurių laukiame net kelis metus.

Star Wars filmo individuali peržiūra.
Star Wars filmo individuali peržiūra.

Bet dažniausiai, nereikia ypatingų progų, kad galėtumėme turiningai praleisti laiką kartu su kolegomis. Užtenka gero oro ir kažkiek ištvermės. Taip nubėgome ir numynėme virš 2305 km.

Mūsų energingi ir ištvermingi sportininkai įveikė ne vieną kilometrą atstovaudami Visma Lietuvai.

Bet viskas vyksta todėl, kad mus sieja vienas pagrindinis dalykas – meilė ir pagarba mūsų darbui. Dirbame tam, kad mūsų kuriami produktai atitiktų aukščiausius kokybės standartus, kad vartotojai galėtų sklandžiai dirbti ir kurti savo verslų pranašumą. Tam, kad klestėtų smulkus ir vidutinis verslas ir tam, kad vyriausybinės organizacijos užtikrintų nepriekaištingą paslaugų kokybę. Šiuo metu dirbame prie 40+ stambių projektų, kuriais kiekvieną dieną naudojasi šimtai tūkstančių žmonių. Darbas yra mūsų variklis, o talentingi ir įkvepiantys žmonės yra pagrindinė vertybė. Būtent kolegos padaro Vismą Lietuvą tikra  IT inžinerių ir specialistų įmone. Ačiū jiems už tai. Su gimtadienius jus visus, Visma Lietuva talentai!

Populiariausi blog'ai

  • Migrating from Xamarin to .NET MAUI: A Comprehensive Guide

    The world of mobile application development is constantly evolving, and Microsoft’s .NET Multi-platform App UI (.NET MAUI) is at the forefront of this change. As an evolution of Xamarin.Forms, .NET MAUI offers developers a modern, cross-platform framework for building native device applications. This blog post will guide you through the process of migrating your existing Xamarin.Forms application to .NET MAUI.

  • My experience on taking the eWPTXv2 exam

    So a few months ago I had the joy of passing the eWPTXv2 exam. Well, it does not sound intriguing until you translate it into human language. The eWPTXv2 is actually eLearnSecurity Web Penetration Testing Extreme second version. Everything sounds better than you put extreme into it. Well, this is not that case since the exam is actually a bit hard.

  • Socialinis intranetas „Simoona“ – dabar prieinamas kiekvienam!

    Šiame blog’o įraše papasakosime apie vidinės komunikacijos įrankį, mūsų kurtą socialinį tinklą „Simooną“. Tik prasidėjus kūrybos procesui mums rūpėjo tik viena – kaip kuo daugiau įmonės kultūros perkelti į skaitmeninę erdvę. Ir prieš aštuonerius metus, net neįsivaizdavome, kad šis vidinis intranetas, bus toks svarbus kuriant glaudžius ryšius tarp kolegų ir tikrai net negalėjome nutuokti, kokia svarbi „Simoona“ bus užklupus pasaulinei pandemijai.