Pereiti prie pagrindinio turinio

5 priežastys, kodėl verta dalyvauti konferencijose

Konferencijos yra daug daugiau, nei įkvepiantys pranešėjai ir nemokama kava. Į dalyvavimą konferencijose reikia atsižvelgti rimtai ir jai pasiruošti.

Įkvepiantys pranešimai

Neretai į tarptautinio masto konferencijas kviečiami įtakingi savo srities profesionalai, knygų autoriai, mokymų vedėjai. Galimybė su jais susitikti ir tiesiogiai užduoti savo klausimus pasitaiko ne taip dažnai.  Tai yra puiki galimybė sužinoti daugiau apie technologijų trend’us, pranešėjai pasidalina savo įžvalgomis ir prognozėmis. Žinoma, sutikti su kiekviena mintimi nebūtina. Pranešimai, kurie iššaukia stiprią reakciją yra patys reikšmingiausi. Svarbu yra tai, kad yra generuojamos mintys ir idėjos. Kolegos neretai pasakoja, jog konferencijų metu sugalvoja problemų sprendimus, suranda atsakymus į neeilinius klausimus.  Be to, dažniausiai pranešėjus galima sutikti ir jų pranešimams pasibaigus, todėl jūs laisvai galite diskutuoti su pranešėju ir sulaukti atsakymų į jūsų klausimus ir argumentus. Diskusijos su pranešėjais ir konferencijos dalyviais gali padėti surasti atsakymus į svarbius klausimus. Taigi prie darbo grįšite su naujomis idėjomis.

Dan North, BDD pradinikas, skaito pranešimą Build Stuff Appetizer metu
Dan North, BDD pradinikas, skaito pranešimą Build Stuff Appetizer metu

Rinkoje lyderiaujančios organizacijos

Kita neatsėjama konferencijų dalis yra rėmėjai. Tai yra rinkoje lyderiaujančios įmonės, kurios renginyje atsidūrė dėl skirtingų priežasčių: įmonės žinomumo stiprinimas, talentų paieška, pardavimai ir kt. Nesvarbu kodėl įmonių atstovai dalyvauja renginyje, bet kadangi jie yra visai šalia – nepatingėkite ir pasistenkite pabendrauti su visų įmonių atstovais. Kodėl? Visų pirma, pagilinsite žinias apie rinkoje veikiančias įmones, jų stiprybes, darbus ir žmones. Visų antra, tai yra puiki proga praplėsti savo pažinčių ratą.  Be to, įmonės nuolat stengiasi pasirūpinti konferencijos dalyviais ir rengia įdomias pramogas, o laimėtojams dažnai įteikia prizus. Todėl ne vien tik smagiai praleisite pertrauką tarp pranešimų, bet galite laimėti vertingų ir įdomių gadget’ų.

Susitinki su senais draugais

Prisimenate tą gerą buvusį kolegą arba universiteto bičiulį, su kuriuo puikiai sutarėte, kelis kartus tarėtės susitikti, bet niekaip taip ir nesusitikot? Yra nemaža tikimybė, kad toje pačioje konferencijoje dalyvaus ir jūsų seni pažįstami. Viskas yra labai patogu – erdvės puikiai pritaikytos pokalbiams, yra užkandžių ir kavos. Be to, vargu ar bus tylos pauzių, kadangi visada yra galimybė aptarti pranešimą ir visą renginį.

Build Stuff 2016
Buil Stuff 2016 konferencijos pertrauka

Susipažįsti su naujais bendraminčiais

Nepaisant to, kad pamatai daugybę senų pažįstamų veidų, konferencija – puiki proga susipažinti su naujais įkvepiančiais žmonėmis. Tai galėtų būti  toje pačioje sferoje dirbantys profesionalai, arba visai kitos srities specialistai, tačiau jie atsidūrė tame pačiame renginyje ne be priežasties. Atplėškite akis nuo telefono ir pasistenkite užmegzti naujas pažintis, pasidomėkite, su kokiais projektais ir produktais dirba konferencijos dalyviai. Tarptautinio masto konferencijose susiburia pasaulinio lygio profesionalai, kurie kasdien kuria reikšmingus ir progresyvius produktus ir gali pasidalinti vertingomis įžvalgomis, duoti patarimų.

augustodidgalvionuotrauka
Build Stuff 2016 konferencijos pertrauka. Augusto Didžgalvio nuotr.

Gerai praleidi laiką

Dar vienas dalykas yra tas, kad atsiranda proga atitrūkti nuo savo darbo stalo, pakeisti aplinką, truputį atsipalaiduoti, ir bent kelioms dienom sulėtinti tempą. Konferencijų organizatoriai dažnai kviečia dalyvius ir pranešėjus į „social“ vakarienes, arba netgi surengia vakarėlį su muzikos atlikėjais, komikais, protmūšiais, šokiais, užkandžiais ir gėrimais. Tokie renginiai puikiai vainikuoja kelias, žinių pilnas, konferencijos dienas.

 

Domėkitės organizuojamais įvairaus masto renginiais. Junkitės į bendruomenes, kadangi specialistai dažnai diskutuoja apie tai, kur ir kada vyksta įdomūs renginiai ir patys organizuoja susitikimus. Naujų žinių ir įkvėpimo niekad nebus per daug. Pavyzdžiui, puslapyje usergroups.lt yra nurodyti visi didžiųjų IT bendruomenių mėnesio susitikimai. Konferencijos vyksta ne kiekvieną dieną, tačiau progų susitikti su savo srities profesionalais tikrai netrūksta.

Populiariausi blog'ai

  • Migrating from Xamarin to .NET MAUI: A Comprehensive Guide

    The world of mobile application development is constantly evolving, and Microsoft’s .NET Multi-platform App UI (.NET MAUI) is at the forefront of this change. As an evolution of Xamarin.Forms, .NET MAUI offers developers a modern, cross-platform framework for building native device applications. This blog post will guide you through the process of migrating your existing Xamarin.Forms application to .NET MAUI.

  • My experience on taking the eWPTXv2 exam

    So a few months ago I had the joy of passing the eWPTXv2 exam. Well, it does not sound intriguing until you translate it into human language. The eWPTXv2 is actually eLearnSecurity Web Penetration Testing Extreme second version. Everything sounds better than you put extreme into it. Well, this is not that case since the exam is actually a bit hard.

  • Socialinis intranetas „Simoona“ – dabar prieinamas kiekvienam!

    Šiame blog’o įraše papasakosime apie vidinės komunikacijos įrankį, mūsų kurtą socialinį tinklą „Simooną“. Tik prasidėjus kūrybos procesui mums rūpėjo tik viena – kaip kuo daugiau įmonės kultūros perkelti į skaitmeninę erdvę. Ir prieš aštuonerius metus, net neįsivaizdavome, kad šis vidinis intranetas, bus toks svarbus kuriant glaudžius ryšius tarp kolegų ir tikrai net negalėjome nutuokti, kokia svarbi „Simoona“ bus užklupus pasaulinei pandemijai.