Pereiti prie pagrindinio turinio

Mums aštuoneri!

Šiandien Visma Lietuva 8 – eri. 8 metai augimo, kompetencijos, geek’iškiausių kolegų, išradingų idėjų ir užsispyrimo surasti geriausią įmanomą technologinį sprendimą.

Visma Lietuva darbuotojai

But let’s talk facts, kaip mums sekėsi šiais metais? 

Logstick, kurį sukūrėme, kad palengvintume sau laiko registravimą, mums parodė, jog šiais metais ėmėmės 20 -ies naujų IT projektų ir 535 880 valandų praleidome programuodami. Čia yra šiek tiek daugiau nei 61 vieneri metai. Ir visos tos valandos tikrai ne veltui, šiais metais uždirbome 15,8 mln. EUR. tai yra 26% daugiau nei pernai. Visai įmonių grupei metai buvo dar geresni – 19 nupirktų įmonių Europoje, 9536 kolegos ir pajamos, augusios net 33% t.y. NOK 11 389 313 000.

Šiais metais persikraustėme į 3 Bures, kur mums priklauso ~4000 kv.m. Kauno kolegos tuoj kelsis į naujai statomą Kauno doką, kur kol kas įrenginėjame 70 darbo vietų, o ateityje esame numatę dar tris plėtros etapus. Kalbant apie plėtrą, sparčiai artėjame prie 400 darbuotojų Lietuvoje ribos. Laisvų kėdžių dar turime, tad užsuk į mūsų karjeros puslapį!

Visma Lietuva atidarymo kulminacija su vadovais ir savivaldybės atstovais
Kraustynės į 3 Bures
ofiso Vilniuje atidarymo šventės akimirka
Kraustynės į 3 Bures

Kompetencijos kėlimas

Turime vertybę Engineer keeps evolving and perfecting tech competence. Ir ja tvirtai vadovaujamės. Šiais metais kompetencijos kėlimui išleidome 78 000 EUR. Aplankėmė tokias konferencijas kaip Defcon, PHP London, QCon London, Build Stuff, DevDays ir kt.

Kompetenciją keliame ir įmonės viduje. Šiais metais surengėme 180 vidinių žinių dalijimosi sesijų, pavyzdžiui, Front – end, Agile, Java hub’ai. Pas mus atkeliavo ir kelių dienų mokymus vedė mokslininkas, programinės įrangos architektūros tyrėjas Rick Kazman (interviu su profesoriumi) .Užsisakėme 120 naujų knygų į savo biblioteką. 

Rick Kazman paskaita
Rick Kazman paskaita
Google Code Jam renginys Visma Lietuva ofise
Google Code Jam
.NET crowd kalba architektas Augustinas Nomicas
.NET crowd kalba architektas Augustinas Nomicas

No Management

Visma Lietuva nėra vadovų, o svarbiausius klausimus sprendžiame visi kartu. Šiais metais 29 koučų gretas papildė dar 7 koučai. Jie padeda kolegoms tobulėti ir siekti tikslų. Atsirado dar du komitetai t.y. Praktikos komitetas ir techie komitetas. Iš viso turime 9 komitetus, kurie rūpinasi viskuo nuo biuro reikalų, laisvalaikio, kompetencijos kėlimo iki architektūros implementavimo ar įmonės kultūros. Komitetai kartu praleido 1150 valandų. Beje, mūsų hardware geek’ai kartu su techie komitetu sukūrė net du programavimo žaidimus Amaze ir Bot-on-line. 

DevDays/ Bot - on - line
DevDays/ Bot – on – line
Karjeros dienų komanda/ Amaze programavimo žaidimas
Karjeros dienų komanda/ Amaze programavimo žaidimas

The Fun Stuff 

Kudosai – mūsų būdas padėkoti už įvairius pasiekimus ir pagalbą vieni kitiems. Šiais metais uždirbome 28155 kudosų, o išleidome 13334 (1 kudosas = 1 EUR). Pirkinių būna įvairių ir tai tikrai nebūtinai tech dalykėliai, kas perka garpuodžius, kas smiginį komandai, o kas ir snieglentei susitaupo. Šiais metais buvo suorganizuoti 33 laisvalaikio renginiai, tarkime ekskursijos į MO, Žalgirio areną ar Vu planetariumą. Kai kurie renginiai kaip pokeris ar protmūšis vyksta reguliariai. Mėgstame ir pasportuoti, dalyvaujame daugelyje organizuojamų bėgimų, turime Endomondo ėjimo ir dviračių iššūkius.

Vaikų diena Visma Lietuva
Vaikų diena Visma Lietuva
Visma Lietuva programuotojai Ekskursijoje į MO muziejų
Ekskursija į MO
Visma Lietuva dviratininkų komanda varžybose

Visi kartu šiais metais nuėjome 6500 km., dviračiais nuvažiavome 9435 km.

Mini team – building’ai dar vienas būdas laiką leisti kartu – šiais metais jų jau įvyko 56. Juose dalyvavo 281 žmogus. 

Tad tokie buvo Visma Lietuva metai. O kiti bus tik geresni! 🙂

Populiariausi blog'ai

  • Migrating from Xamarin to .NET MAUI: A Comprehensive Guide

    The world of mobile application development is constantly evolving, and Microsoft’s .NET Multi-platform App UI (.NET MAUI) is at the forefront of this change. As an evolution of Xamarin.Forms, .NET MAUI offers developers a modern, cross-platform framework for building native device applications. This blog post will guide you through the process of migrating your existing Xamarin.Forms application to .NET MAUI.

  • My experience on taking the eWPTXv2 exam

    So a few months ago I had the joy of passing the eWPTXv2 exam. Well, it does not sound intriguing until you translate it into human language. The eWPTXv2 is actually eLearnSecurity Web Penetration Testing Extreme second version. Everything sounds better than you put extreme into it. Well, this is not that case since the exam is actually a bit hard.

  • Socialinis intranetas „Simoona“ – dabar prieinamas kiekvienam!

    Šiame blog’o įraše papasakosime apie vidinės komunikacijos įrankį, mūsų kurtą socialinį tinklą „Simooną“. Tik prasidėjus kūrybos procesui mums rūpėjo tik viena – kaip kuo daugiau įmonės kultūros perkelti į skaitmeninę erdvę. Ir prieš aštuonerius metus, net neįsivaizdavome, kad šis vidinis intranetas, bus toks svarbus kuriant glaudžius ryšius tarp kolegų ir tikrai net negalėjome nutuokti, kokia svarbi „Simoona“ bus užklupus pasaulinei pandemijai.