Pereiti prie pagrindinio turinio

Mums jau septyneri!

Dabar sunku įsivaizduoti sandėlyje įsikūrusią Amazon, kurioje dirba 11 žmonių. Ar Apple, veikiančią garaže. Nors ir nesilyginame su šiais milžinais, panašiai darbus pradėjome ir mes, Visma Lietuva. Keturi stalai keturiems geek’ams, vienas kabinetas and here we are millions of code lines later – dirbame Vilniuje ir Kaune, mūsų jau daugiau nei 340 ir mums jau 7 – eri.

Keturi stalai keturiems geek’ams, vienas kabinetas and here we are millions of code lines later – dirbame Vilniuje ir Kaune, mūsų jau daugiau nei 340 ir mums jau 7 – eri.

Nuo antro aukšto Antakalnyje iki naujųjų Burių

Nuo paskutinio gimtadienio prie mūsų prisijungė dar 67 IT specialistai. Augame, todėl greitai persikraustysim į naująją Burę. 6 aukštai, beveik 3000 kvadratinių metrų – tiek reikia, kad niekam nepritrūktų stalo, komforto ir draugiško kolegos pašonėj.

Bet planai planais… o kaip mums sekėsi šiais metais?

8 nauji projektai, 19 % išaugusios pajamos, kelionė į Madridą ir 104 hub’ai.

Vilius, kuris Vismoje nuo pirmųjų dienų, sako:

„Dirbdamas kartu su Mantu ir Aurimu Saulėtekyje, kabinete antrame aukšte, negalvojau, kad kada imsime dirbti su tiek projektų, parašysime tiek kodo eilučių, kad nebus įmanoma ir suskaičiuoti. Per tą laiką įgijau neįkainojamos patirties ir iš junior testuotojo pats tapau koučų ir visi kartu užauginome daugybę IT specialistų, kurie ilgainiui tapo Visma Lietuva sėkmės priežastimi.“

Kartu ne tik darbe

Madridas. Taip, susidėjome daiktus, išjungėme kompiuterius ir visi kartu keliavome į Ispanijos sostinę. Better Togethermūsų organizuota konferencija Madride, kur keliavome kartu su 1000 kitų kolegų iš Visma Consulting padalinio. Ten turėjome galimybę gyvai išgirsti tokius pranešėjus kaip Scott Hanselmann ir Dan North. Dirbant tarptautinėje įmonėje neįmanoma pažinoti visų kolegų, kartais kai kuriuos vardus matome tik mail to ar cc eilutėse. Šioje kelionėje susitikome su žmonėmis, kuriuos jungia tas pats ryžtas visada būti vienu žingsniu priekyje.

Visi šie metai – vasaros ir žiemos team – building‘ai, 40 MTBs (mini team – buildings), protmūšiai, pokerio vakarai, filmų peržiūros, maratonai, stalo žaidimų vakarai, nesuskaičiuojama daugybė mortal kombat mūšių.

Mes dalinamės…

…ir visai nesvarbu, ar tai picos gabalėlis, ar žinios, kurias kasdien plečiame.  Per šiuos metus suorganizavome 119 Hub ir CodeMonkeys sesijas – jų metu kalbėjome apie aktualiausias IT tendencijas, mokėmės ir patys kūrėme inovacijas. Per metus atlikome nesuskaičiuojamą skaičių Code Reviews. Visma kodo kokybė mums labai svarbi, dažnai sakome kodink kaip reikia, o ne kaip veikia”.

Žiniomis dalinamės ne tik įmonės viduje. Per pastaruosius metus skaitėme paskaitas VGTU ir VDU, kurių bendra trukmė yra apie 220 valandų. Praktiką Visma šiais metais atliko 42 praktikantai, dar 23 ją atlieka dabar.

Mokytis Vismoje nori ne tik studentai iš universitetų, bet ir moksleiviai. Vienas iš jų – Karolis, sako, jog baimės dėl nejaukios darbinės aplinkos, ar per didelio krūvio nepasitvirtino. Čia jį pasitiko draugiškas kolektyvas, kvalifikuoti IT specialistai, koučas, žaidimo konsolės ir „Didžiajam Lebovskiui“ paskirtas kambarėlis. Savo praktiką Karolis apibūdina kaip vieną įdomiausių ir naudingiausių patirčių.

Kudos‘ai – už gerus darbus ir masažinis krėslas

Kudos‘ai – dar vienas būdas pasidžiaugti vienas kito gerais darbais, iniciatyvomis ar pasiekimais. Šias metais uždirbome net 30187 kudos‘us, išleidome – 19846. Vienas įdomesnių pirkinių – masažinis krėslas.

Kelios sritys, už ką gavome kudos’ų:

  1. Koučinimas. Šioje kategorijoje uždirbome 5580 kudos‘ų.
  2. Žinių dalijimąsis. Už kalbėjimą per hub’us ir jų bei CodeMonkeys organizavimą, surinkome 1120 kudos’ų.
  3. And if all else fails…nešam daug šokolado. Už tokį kolegų lepinimą surinkome 3307 kudos‘ai.

Bet yra laikas dirbti ir yra laikas švęsti – šiandien mes švenčiam 🙂

Visma Lietuva faktai apie praėjusius metus

Populiariausi blog'ai

  • Migrating from Xamarin to .NET MAUI: A Comprehensive Guide

    The world of mobile application development is constantly evolving, and Microsoft’s .NET Multi-platform App UI (.NET MAUI) is at the forefront of this change. As an evolution of Xamarin.Forms, .NET MAUI offers developers a modern, cross-platform framework for building native device applications. This blog post will guide you through the process of migrating your existing Xamarin.Forms application to .NET MAUI.

  • My experience on taking the eWPTXv2 exam

    So a few months ago I had the joy of passing the eWPTXv2 exam. Well, it does not sound intriguing until you translate it into human language. The eWPTXv2 is actually eLearnSecurity Web Penetration Testing Extreme second version. Everything sounds better than you put extreme into it. Well, this is not that case since the exam is actually a bit hard.

  • Socialinis intranetas „Simoona“ – dabar prieinamas kiekvienam!

    Šiame blog’o įraše papasakosime apie vidinės komunikacijos įrankį, mūsų kurtą socialinį tinklą „Simooną“. Tik prasidėjus kūrybos procesui mums rūpėjo tik viena – kaip kuo daugiau įmonės kultūros perkelti į skaitmeninę erdvę. Ir prieš aštuonerius metus, net neįsivaizdavome, kad šis vidinis intranetas, bus toks svarbus kuriant glaudžius ryšius tarp kolegų ir tikrai net negalėjome nutuokti, kokia svarbi „Simoona“ bus užklupus pasaulinei pandemijai.