Pereiti prie pagrindinio turinio

Naujieji namai – 3 Burė

Nuo keturių stalų Saulėtekio alėjoje iki 100. Nuo 100 iki beveik 300 burėse. Šiandien mūsų jau daugiau nei 330 ir ką tik persikraustėme į naujai pastatytą 3 burę. Čia užimame beveik 4000 kv.m. ir turime 6 aukštus, bet apie viską nuo pradžių.

Ofiso įėjimo dizainas

Pačių kurta erdvė ir didelis dėmesys ekologijai

Ėmėme sparčiai augti, o ir kuris laikas norėjome erdvės, sukurtos tik mums, tad tuo metu statomose trečiosiose burėse buvo puiki proga viską susikurti taip, kaip norime patys. Kartu sprendėme viską – kokios bus spintelių spalvos, kokia grafika puoš sienas, kokias kėdes bei stalus turėsime (beje, susikūrėme ergonomines darbo vietas). Štai vienas iš pranešimų mūsų vidiniame intranete Simoona:

Visma Lietuva virtuvės dizainų pavyzdžiai

Kartu ir visiškai atsisakėme atvirų erdvių koncepto. Išsyk buvo aišku, jog šurmuliuojanti darbo erdvė ne mums. Naujajame mūsų ofise – kabinetinė sistema.

Kartu tardamiesi ir rinkdamiesi, kas mums atrodo geriausia, su A2SM architektų pagalba, susikūrėme 32 kabinetus, skirtus darbui, 9 meeting room’us, 5 skype room’us, 10 chill zonų, terasą ir…pirtį. Ji taps dar viena galimybe visiems pasidžiaugti mažomis pergalėmis. Taip pat turime 155 daugiafunkcinę virtuvę, ten kasdien pietauja didelė dalis kolegų, o penktadieniais vyksta tradicija tapę picadieniai. Beje, kadangi esame įsikūrę miesto centre, didelį pasirinkimą turi ir tie, kas nenori ruošti maisto namie – ką nors mėgstamo sau suras tiek tradicinės virtuvės, tiek įvairiausių egzotiškų skonio mėgėjai. Susisiekimas čia puikus, o kiekvienas norintis, gavo parkavimosi vietą, jų yra ir elektromobiliams bei dviračiams. Ain’t that cool?

Ne tik aktyviai dalyvavome ofiso įrengime, patys sau susikūrėme ir programinę įrangą ofisų meeting room’ų rezervavimui. Tai multifunkcinis apps’as su google integracija bei dinaminiu interface’u. Aplikacijos backend’ui panaudotos Firebase” funkcijos, kurioms nereikia savo serverių ir jų priežiūros.

ofiso meeting room

Beje, trečiųjų burių pastatas daug dėmesio skiria ir ekologijai – jame įrengtas geoterminis šildymas, padėsiantis ženkliai sumažinti karšto vandens sunaudojimą iš miesto šilumos tinklų. Pastatas naudos ir saulės baterijas, kurios sugeneruos apie 19 tūkst. kilovatvalandžių elektros energijos (tiek užtektų elektra aprūpinti tris nuosavus namus, užimančius apie 150 kv.m.). Burėse ši elektra bus naudojama apšvietimo sąnaudoms dalinai kompensuoti. Visi šie ir daugybė kitų sprendimų (pavyzdžiui, medžiagos iš Lietuvos gamintojų, automatinės dienos šviesos) pelnė pastatui tarptautinį LEED platinum sertifikatą, suteikiamą už aplinkai palankius veiksmus statybos ir naudojimo metu. Tokių pastatų Lietuvoje daugiau nėra.

Keli įdomūs faktai apie mūsų kraustynes:

faktai apie Visma Lietuva ofisą

Pastatėm, o dabar atšvęsim

Po kone dviejų metų statybų ir įrenginėjimo, mes jau gyvename naujuose namuose ir šiandien švenčiame. Susirinks kone visi Visma Lietuva kolegos, taip pat su mumis kartu pasidžiaugti ir mūsų pasveikinti atkeliaus ir visos Visma Group” vadovas Øystein Moan, užauginęs Visma nuo 300 iki daugiau nei 8000 darbuotojų.

Akimirkos iš mūsų šventės:

Naujajame ofise turime laisvų vietų, tad jei įdomu sužinoti daugiau, užsuk ir pasikalbėsime.

Populiariausi blog'ai

  • Migrating from Xamarin to .NET MAUI: A Comprehensive Guide

    The world of mobile application development is constantly evolving, and Microsoft’s .NET Multi-platform App UI (.NET MAUI) is at the forefront of this change. As an evolution of Xamarin.Forms, .NET MAUI offers developers a modern, cross-platform framework for building native device applications. This blog post will guide you through the process of migrating your existing Xamarin.Forms application to .NET MAUI.

  • My experience on taking the eWPTXv2 exam

    So a few months ago I had the joy of passing the eWPTXv2 exam. Well, it does not sound intriguing until you translate it into human language. The eWPTXv2 is actually eLearnSecurity Web Penetration Testing Extreme second version. Everything sounds better than you put extreme into it. Well, this is not that case since the exam is actually a bit hard.

  • Socialinis intranetas „Simoona“ – dabar prieinamas kiekvienam!

    Šiame blog’o įraše papasakosime apie vidinės komunikacijos įrankį, mūsų kurtą socialinį tinklą „Simooną“. Tik prasidėjus kūrybos procesui mums rūpėjo tik viena – kaip kuo daugiau įmonės kultūros perkelti į skaitmeninę erdvę. Ir prieš aštuonerius metus, net neįsivaizdavome, kad šis vidinis intranetas, bus toks svarbus kuriant glaudžius ryšius tarp kolegų ir tikrai net negalėjome nutuokti, kokia svarbi „Simoona“ bus užklupus pasaulinei pandemijai.