Pereiti prie pagrindinio turinio

No Trolls Allowed: savaitgalis, kurio lauki visus metus

Dienos ilgėja, temperatūra kyla, o pažiūrėjus į kalendorių supranti, kad iki No Trolls Allowed hacker camp’o liko vos ____ dienos.

Dienos po truputį vis šiltėja, o pažiūrėjus į kalendorių supranti, kad iki No Trolls Allowed hacker camp’o liko vos kelios dienos. Nors ir tiek gali atrodyti labai daug, nes šio savaitgalio žmonės laukia ištisus metus.

Jeigu kas nors dar nežino, kas yra No Trolls Allowed hackercamp’as, – papasakosim.

Troliai neįleidžiami

No Trolls Allowed yra ypatinga bendruomenė, kartą per metus suburianti įvarius žmones, turinčius idėjų, norinčius jomis pasidalinti ir išmokti, ką nors naujo.

Idėja, iš kurios kilo tiek pavadinimas, tiek renginio koncepcija yra ta, kad tai nėra vieta, kur žmogus gali ateiti ir tik klausyti, žiūrėti ir kritikuoti a.k.a. trolinti. Todėl kiekvieno dalyvaujančio bilietas yra jų indėlis į renginio programą. Kiekvienas prie renginio prisidėti gali kaip tik nori – skaityti paskaitą, surengti performance’ą, suorganizuoti worshop’ą arba bet kas, kuo norėtų pasidalinti su kitais.

Idėja iš tiesų gan ambicinga ir, atkreipiant dėmesį į dažnai pasitaikančia scenos baimę, kuklumą ar bet ką kitą, atrodytų, yra sunkiai įgyvendinama. Tačiau jau kelis metus iš eilės renginys vis didėja ir jau sunkiai telpa į 2 dienas.

Būtent dėl tokių sąlygų „No Trolls Allowed“ hackercamp’as niekada nebūna toks pat, kaip pernai. Atrodytų, kad žmonėms ir renginio partneriams turėtų pritrūkti idėjų, noro ar laiko kasmet sugalvoti kažką naujo, bet yra atvirkščiai – hackeriai iš renginio išvažiuoja įkvėpti ruošti pranešimus ir veiklas kitiems metams.

no trolls allowed stovykla

Ne vien tik IT bendruomenei

Neapsigaukite, „No Trolls Allowed“ nėra tik programuotojams ir atitinkamoms temoms skirtas renginys. Tiesa, didelė hackercamp’o publikos dalį sudaro IT bendruomenės nariai, tačiau pranešimų ir workshop’ų temos varijuoja nuo programavimo, elektronikos iki psichologijos ir meno terapijų.

Kitaip tariant, visi žino, kad nežino, kas laukia. Tai yra geriausia dalis. Dalyviai pamato dienotvarkę tik jau būdami vietoje ir turi surasti langą savo pranešimui.

Pranešimų ir užsiėmimų agendą. Kiekvienas pranešėjas pasirenka laiką jau atvykęs į renginį.
Pranešimų ir užsiėmimų dienotvarkė. Kiekvienas pranešėjas pasirenka laiką jau atvykęs į renginį.

Dalyviai ir partneriai kasmet nustebina

Be to, renginio partneriai visada stengiasi paruošti kažką ypatingo, nes jiems galioja tos pačios taisyklės, kaip ir bet kuriam kitam dalyviui. Rėmėjai yra rengę koncertus, skaitę paskaitas, hackaton’us, orientacines varžybas, atsivežę įdomių, jų pačių sukonstruotų prietaisų.

Jau tradiciniu tapęs "Code Fights" turnyras, kurį organizuojame jau ne pirmą kartą specialiai No Trolls Allowed hackercamp'ui
Jau tradiciniu tapęs „Code Fights“ turnyras, kuri organizuojame jau ne pirmą kartą specialiai „No Trolls Allowed“ hackercamp’ui
Visma Lietuva Techies Klubo sukonstruotas Robotas-Barmenas a.k.a Barbot, 2016 metais sulaukė anšlago
Visma Lietuva Techies Klubo sukonstruotas Robotas-Barmenas a.k.a Barbot, 2016 metais sulaukė anšlago
Barbot'as per No Trolls Allowed 2016 visiems norintiems maišė kokteilius.
Barbot’as per No Trolls Allowed 2016 visiems norintiems maišė kokteilius.
Kolega pristatė kartu su Visma Lietuva Techies klubu sukurtą AirBrush piešimo prietaisą
Kolega pristatė kartu su Visma Lietuva Techies klubu sukurtą AirBrush piešimo prietaisą
Orientacinės varžybos, kurios priverčia No Trolls Allowed dalyvius begioti per visą renginio teritorija taip pat yra puiki pramoga, ypatingai atkreipiant dėmesį į lobius, dėl kurių jie varžosi
Orientacinės varžybos, kurios priverčia „No Trolls Allowed“ dalyvius bėgioti per visą renginio teritoriją, taip pat yra puiki pramoga, turint omeny lobius, dėl kurių jie varžosi
Visma Lietuva vėliava

Prisijunk prie „No Trolls Allowed“ bendruomenės ir ruoškis geriausiam vasaros savaitgaliui. Susitinkam!

Populiariausi blog'ai

  • Migrating from Xamarin to .NET MAUI: A Comprehensive Guide

    The world of mobile application development is constantly evolving, and Microsoft’s .NET Multi-platform App UI (.NET MAUI) is at the forefront of this change. As an evolution of Xamarin.Forms, .NET MAUI offers developers a modern, cross-platform framework for building native device applications. This blog post will guide you through the process of migrating your existing Xamarin.Forms application to .NET MAUI.

  • My experience on taking the eWPTXv2 exam

    So a few months ago I had the joy of passing the eWPTXv2 exam. Well, it does not sound intriguing until you translate it into human language. The eWPTXv2 is actually eLearnSecurity Web Penetration Testing Extreme second version. Everything sounds better than you put extreme into it. Well, this is not that case since the exam is actually a bit hard.

  • Socialinis intranetas „Simoona“ – dabar prieinamas kiekvienam!

    Šiame blog’o įraše papasakosime apie vidinės komunikacijos įrankį, mūsų kurtą socialinį tinklą „Simooną“. Tik prasidėjus kūrybos procesui mums rūpėjo tik viena – kaip kuo daugiau įmonės kultūros perkelti į skaitmeninę erdvę. Ir prieš aštuonerius metus, net neįsivaizdavome, kad šis vidinis intranetas, bus toks svarbus kuriant glaudžius ryšius tarp kolegų ir tikrai net negalėjome nutuokti, kokia svarbi „Simoona“ bus užklupus pasaulinei pandemijai.