Pereiti prie pagrindinio turinio

Visma Lietuva Techies Club: kaip programuotojai įkūrė elektronikos hub’ą darbe

Viskas prasidėjo nuo 3D spausdintuvų entuziasto iniciatyvos…

Pirmasis projektas

Viskas prasidėjo prieš beveik du metus, kai 3D spausdintuvai buvo jau plačiai žinomi ir naudojami, tačiau ne visiems pasiekiami. Idėja sukonstruoti savo DIY 3D spausdintuvą pamažu formavosi prie kavos ir stalo futbolo mačų metu. Esmė yra ta, kad kelių žmonių grupė pasiekė savo tikslą. Okupavę tuo metu nenaudojamą kabinetą, vakarais vis gręžė, litavo, pjovė, klijavo, nekantriai laukė vis vėluojančių atkeliauti detalių ir po mėnesio ar dviejų išdidžiai pristatė savo veikianti kūrinį.

Tai buvo triumfas. Visi vakarai ir savaitgaliai, praleisti prie šito darbo, pagaliau suteikė vaisių. Kiekvienas galėjo pats sukurti savo maketą ir po kelių valandų jau turėti ji rankose.

Visma 3D atprintintas logo
Visma 3D apyrankė

Įkvėpė naujiems darbams

Iškepę nemažai suvenyrų kolegoms, supratome, kad 3D spausdintuvas galėtų pasitarnauti vykdant kitus „Techy“ projektus – atspausdinti smulkias detales, kurių nereikėtų laukti savaitėmis ar net mėnesiais, ir igyvendinti daugybę kitų smagių ir įdomių projektų, kurie buvo sugalvoti kavos pertraukų metu. Atsirado daugiau susidomėjusių ir „savo paslaugas ir įgūdžius siūlančių“ kolegų, norinčių prisidėti prie Techies Club įkūrimo. Ir jiems tai pavyko. Dabar, vienaip ar kitaip, prie vykdomų Techies Club darbų prisideda virš 40 žmonių.

Įgyvendinti projektai: Arcade Machine

Visma Lietuva Techies Clubbers sėkmingai užbaigė nemažai darbų. Vienas sėkmingiausių pavyzdžių yra Visma Arcade Machine, kuris mūsų biure naudojamas kasdien, kartais net susidaro eilės. 🙂 Arcade Machine komanda – Lukas, Justas ir Simona dirbo ilgai ir sunkiai tam, kad gautų norimą rezultatą. Jau virš metų šis jų įvykdytas darbas – viena pagrindinių anti-stress priemonių biure (jau surengėme kelis Mortal Combat turnyrus). Arcade Machine yra ir vienas daugiausiai dėmesio sulaukiantis Visma Lietuva eksponatas renginių ir karjeros dienų metu.  Kai kurie dalykai nesikeičia, net bėgant metams.

Visma programuotojai žaidžia prie automato

Visma Typer

Kalbant apie aukštųjų mokyklų karjeros dienas – šiais metais debiutavo Visma Typer, prie kurio dirbo Techies Club prezidentas Justas. Šio žaidimo tikslas – išsiaiškinti, kuris iš žaidžiančių rašo programinį kodą greičiausiai ir padaro mažiausiai klaidų. Šio žaidimo turnyrą rengėme ir tarp savo kolegų. Nenuostabu, kad atradome užslėptų talentų.

Visma programuotojas ir typer žaidimas
Visma typer žaidimas

Lentyna – gyvatėlė

Mūsų kolegos geriausiai žino, kokioje aplinkoje jie nori praleisti savo darbo dieną ir jie žino, kad gali patys ją formuoti.  Todėl išklausę Techies Club narių idėją apie tai, kaip paversti mūsų knygų lentynas į erdvę, kur galima būtų žaisti tetrį, gyvatėlę arba piešti norimus piešinius – paspaudėm dešinę ir nekantriai laukėme rezultato. Tai buvo vienas iš masiškiausių projektų, kuris reikalavo ypatingo kruopštumo ir tikslumo. Taip pat šis projektas buvo didžiausias prie jo prisidėjusių kolegų skaičiaus prasme. Vos ne kiekvieną vakarą, jau oficialiose Techies Club patalpose dirbo neįsivaizduojamas keikis žmonių. Buvo suorganizuoti keli litavimo workshop’ai, kuriuose net merginos pademonstravo savo išskirtinius techy talentus.

Neužilgo išvydome pirmąją lentynos-gyvatės versija:

gyvatėlės žaidimas ant lentynosBarbot: susiprogramuok savo kokteilį

Kai kurie darbai yra monumentalūs. Tokie, apie kuriuos sklando gandai ir visi nekantriai laukia. Barbotas – būtent toks atvejis. Užtenka tik pasirinkti ką norite skanauti, parašyti tinkamą programinį kodą ir Barmenas-robotas įvykdys užsakymą.  Paprastai nepaprasta. Darbo įdėta daug, be to, tai tik pirmoji Barbot’o versija: kolegos sakė, kad bus dar daugiau features’ų.

Barbotas viešai debiutuos jau šį savaitgalį No Trolls Allowed Hacker stovyklos metu. Tad ruoškite skonio receptorius, bus ką ragauti.

Barbotas

Airbrush

Šis gadget’as taip pat pirmą kartą pasirodys No Trolls Allowed renginio metu. Dar vienas kolega Justas (taip, „Justas“ yra gan populiarus vardas Visma Lietuva) sukonstravo prietaisą, kuris purškia dažus taip, kaip jūs jam nurodysite. Visi nurodymai AirBrush pritaisusi taip pat komunikuojami programinio kodo pagalba. Taigi galima sukurti individualizuoto dizaino marškinėlius, krepšius, sąsiuvinius ir t.t. Prietaisas, sukonstruotas kelių kolegų pagalba, jau įgavo savo formą ir veikia taip, kaip ir buvo numatyta, nors tik prieš mėnesį ar du tai buvo tik atskiros detalės.

airbrush

Ateities darbai

Planų ir idėjų daug, kaip ir visada. Todėl kiekvieną sezoną, vyksta balsavimas už projektus, kartu juos įvertiname ir išsirenkame įdomiausius. Vienas iš tokių yra robotas-durininkas a.k.a robotas asistentas, kuris turėtų sutikt svečius, palydėti juos (galėtų dar pasiūlyti ir kavos, arbatos). Pagrindai jau yra, laukiame progreso.

žaislinė mašinėlė ateities projektas

Kam to reikia?

Nes kolegos to nori, nes smagu matyti, kaip tavo darbas yra vertinamas kitų, kaip nuo tavo indelio, idėjų ir laiko pasikeičia darbo aplinka. Techies club – yra tikra bendruomenė, kuri suvienija kolegas, kurie, galbūt, ne taip dažnai susimato eidami biuro koridoriais. Supratome, kad Techies Club padeda atrasti talentus savyje ir kolegose. O tokioms iniciatyvoms laiko, resursų ir motyvacijos visada reikia surasti.

Populiariausi blog'ai

  • Migrating from Xamarin to .NET MAUI: A Comprehensive Guide

    The world of mobile application development is constantly evolving, and Microsoft’s .NET Multi-platform App UI (.NET MAUI) is at the forefront of this change. As an evolution of Xamarin.Forms, .NET MAUI offers developers a modern, cross-platform framework for building native device applications. This blog post will guide you through the process of migrating your existing Xamarin.Forms application to .NET MAUI.

  • My experience on taking the eWPTXv2 exam

    So a few months ago I had the joy of passing the eWPTXv2 exam. Well, it does not sound intriguing until you translate it into human language. The eWPTXv2 is actually eLearnSecurity Web Penetration Testing Extreme second version. Everything sounds better than you put extreme into it. Well, this is not that case since the exam is actually a bit hard.

  • Socialinis intranetas „Simoona“ – dabar prieinamas kiekvienam!

    Šiame blog’o įraše papasakosime apie vidinės komunikacijos įrankį, mūsų kurtą socialinį tinklą „Simooną“. Tik prasidėjus kūrybos procesui mums rūpėjo tik viena – kaip kuo daugiau įmonės kultūros perkelti į skaitmeninę erdvę. Ir prieš aštuonerius metus, net neįsivaizdavome, kad šis vidinis intranetas, bus toks svarbus kuriant glaudžius ryšius tarp kolegų ir tikrai net negalėjome nutuokti, kokia svarbi „Simoona“ bus užklupus pasaulinei pandemijai.