Pereiti prie pagrindinio turinio

Praktika įpusėjo: studentai demonstruoja savo darbus

Liko vos trys savaitės iki praktikos pabaigos ir darbai verda kaip niekad.

programuotojai

Liko vos trys savaitės iki praktikos pabaigos ir darbai verda kaip niekad. Visi praktikos dalyviai pasiskirstė į tris grupes ir kiekviena grupė dirba ties savo unikaliu produktu. Kiekviena grupelė turėjo pasirinkimo laisvę, pasitarę su savo mentoriais ir produkto vadovais išsirinko projektą, apsisprendė dėl jo funkcionalumų ir paskirties.

Dirba kiekvieną dieną

Praktikos dalyviai į Visma Kauno ir Vilniaus biurus ateina kiekvieną dieną ir intensyviai dirba po bent 8 valandas. Praktika Visma Lietuva prilygsta darbui, kadangi studentai dirba pilną darbo dieną, konsultuojasi su produkto vadovais, mentoriais, kitais Visma darbuotojais, sprendžia problemas ir tobulina savo vystomus produktus. Toks intensyvus praktikos formatas yra ypatingai svarbus, norint parodyti, kaip iš tiesų vyksta darbas, parodyti, kokio apkrovimo reiktų tikėtis pradėjus karjerą.

Praktikai įpusėjus savo įspūdžiais dalinasi kolegos Modestas Mantas ir Rokas. Jaunuoliai atlieka praktiką Visma Lietuva Kauno padalinyje. Anot jų, būtent darbas komandoje pilną darbo dieną ir suteikia motyvacijos dirbti efektyviai.

„Aplinka tikrai padeda. Vien jau tai, kad visi dirbame pilną darbo dieną kartu, todėl iškilusias problemas galime spręsti kartu. Taip pat mentoriai (kurių iš viso buvo jau net 4) gali patarti kaip daryti geriau. Gera patirtis yra kiekvieną dieną dalyvauti Stand-Up’uose.  Manau, remiantis Agile metodologija darbai  juda į prieki greičiau“, – sako Mantas.

Praktikantas Modestas džiaugiasi galimybe gauti naudingų žinių iš mentorių, ir teigia, kad būtent darbas šalia mentorių, greitai galinčių nukreipti problemos sprendimo link, yra pagrindinis efektyvaus darbo ir praktikos sėkmės faktorius:

„Jeigu tas pačias užduotis reiktų atlikti namie, manau, kad darbas vyktų žymiai lėčiau. Ateinant į biurą aš žinau, kad einu dirbti, patobulėti ir išmokti kažko naujo. Namuose sunkiau susikaupti, kadangi yra daugybė dalykų ir veiksnių kurie labai blaško. Darbe visada išjungiu telefono garsą, kad pranešimai netrukdytų ir neblaškytų. Todėl jei reiktų tokią pačią užduotį įgyvendinti namuose, pirmiausia išjungčiau visus telefono garsus ir stengčiausi prisiversti bent kelias valandas dirbti prie užduoties, lyg tikrame darbe“, – teigia Modestas.

Auga atsakomybės jausmas

Esame įsitikinę, kad į praktikantų darbą turi būti įtraukta kuo daugiau žmonių. Nebūtina būti praktikos vadovu, mentoriu arba produkto vadovu – svarbu žinoti, kaip juda darbai, su kokiais sunkumais susiduria jaunieji specialistai, kokias problemas jie sprendžia. Todėl kassavaitiniai darbų pristatymai (kitaip žinomi kaip Demo) yra atviri visiems ir surenka nemažai žiūrovų.

„Prie mokymosi proceso greičio taip pat prisideda ir tai, kad padarytus darbus bet kada gali peržvelgti mentoriai, kas veda prie greito klaidos ar problemos sprendimo būdo radimo. O gauta patirtis geriau įsisavina galvoje, kadangi viskas dar šviežia. Be to, norisi padaryti viską kuo geria, nes tavo darbą matys daugiau nei mentoriai ir produkto vadovas, – tikina Modestas.

Džiaugiamės, kad jauni specialistai noriai mokosi, darniai dirba komandoje ir juda į priekį. Rokas teigia, kad praktika Visma Lietuva padėjo įgyti svarbiu profesinių žinių, bei pasitikėjimo savimi:

„Džiaugiuosi, kad tiek išmokau ir svarbiausia, kad norisi dar daugiau sužinoti. Dėl įgytų žinių turiu didesnį pasitikėjimą savimi IT pasaulyje. Didėja ambicijos, noras sukurti kitiems naudingų dalykų“, – sako Rokas.

O mes suintriguoti – praktikantų projektai tampa vis aiškesni, pašalinamos problemos ir klaidos, tobulinamas funkcionalumas. Penktadienį laukia dar vienas demo, kurio su nekantrumu laukiame.

Populiariausi blog'ai

  • Migrating from Xamarin to .NET MAUI: A Comprehensive Guide

    The world of mobile application development is constantly evolving, and Microsoft’s .NET Multi-platform App UI (.NET MAUI) is at the forefront of this change. As an evolution of Xamarin.Forms, .NET MAUI offers developers a modern, cross-platform framework for building native device applications. This blog post will guide you through the process of migrating your existing Xamarin.Forms application to .NET MAUI.

  • My experience on taking the eWPTXv2 exam

    So a few months ago I had the joy of passing the eWPTXv2 exam. Well, it does not sound intriguing until you translate it into human language. The eWPTXv2 is actually eLearnSecurity Web Penetration Testing Extreme second version. Everything sounds better than you put extreme into it. Well, this is not that case since the exam is actually a bit hard.

  • Socialinis intranetas „Simoona“ – dabar prieinamas kiekvienam!

    Šiame blog’o įraše papasakosime apie vidinės komunikacijos įrankį, mūsų kurtą socialinį tinklą „Simooną“. Tik prasidėjus kūrybos procesui mums rūpėjo tik viena – kaip kuo daugiau įmonės kultūros perkelti į skaitmeninę erdvę. Ir prieš aštuonerius metus, net neįsivaizdavome, kad šis vidinis intranetas, bus toks svarbus kuriant glaudžius ryšius tarp kolegų ir tikrai net negalėjome nutuokti, kokia svarbi „Simoona“ bus užklupus pasaulinei pandemijai.