Pereiti prie pagrindinio turinio

Visma Lietuva darbuotojai įkūrė IT klubą Mykolo Biržiškos gimnazijoje

Visma Lietuva kolegos patys pirmą kartą atsidūrė mokytojų kailyje. Susitikome su Mykolo Biržiškos gimnazijos mokiniais. Įvyko pirmasis Visma IT Klubo susitikimas.

Akimirkos iš Visma It klubo

Praeitą savaitę, mokytojų dienos išvakarėse, 4 Visma Lietuva kolegos patys pirmą kartą atsidūrė mokytojų kailyje. Įvyko pirmasis Visma IT Klubo susitikimas.

Idėja įkurti programavimo klubą mokiniams gimė jau gan seniai. Sulaukę palaikymo ir paskatinimo iš tikrų pedagogų, kartu kibome į darbus.

Prieš daugiau nei pusmetį, programavimo savaitės metu, Visma Lietuva lankėsi Mykolo Biržiškos gimnazijos mokiniai. Pasikalbėjome su jais apie karjerą IT srityje, apie pliusus ir minusus ir tai, kokiems iššūkiams reiktų pasiruošti. Sulaukėme daug susidomėjimo iš mokinių ir mokytojų, bandėme kuo tiksliau atsakyti į jų klausimus ir informuoti apie IT pasaulio galimybes.

Po kelių savaičių sulaukėme laiško iš mokytojos Rimos Šiaulienės, kuri pasiūlė kooperuotis ir įkurti programavimo būrelį mokiniams. Šiandien laukia jau antras susitikimas su gimnazistais. Žinome, kad priėmėme nemenką iššūkį, bet mokinių noras mokytis ir jų žingeidumas kiekvieną kartą motyvuoja ir mus pačius.

Tuo tarpu mokytoja pasakoja, kaip jai gimė idėja kreiptis į Vismą Lietuvą ir kartu įkurti IT Klubą jų gimnazijoje.

IT specialistai-mokytojai?

„Programavimo savaitės metu gimnazijos mokiniai svečiavosi Visma Lietuva, kur buvo labai šiltai priimti. Vyko įdomi ekskursija po biurą. Darbuotojai įkvepiančiai pasakojo apie IT specialistų darbą. Mokiniams kilo minčių apie praktikas šioje įmonėje.

Kadangi gimnazijoje yra organizuojamos neformalaus ugdymo veiklos, šiais mokslo metais gimė idėja pasikviesti tikrus IT specialistus į gimnaziją. Bendravimas su programuotojais skatints mokinius rinktis specialybes, susijusias su IT. Be to, mokiniai turėtų galimybę mokytis įvairių programavimo kalbų.“ – teigia mokytoja.

Mokiniai nori mokėti daugiau programavimo kalbų

„Bendrojo ugdymo programose nėra apibrėžta, kokia programavimo kalba mokiniai turėtų rašyti algoritmus, bet III-IV gimnazijos klasių mokiniai, kurie mokosi IT išplėstiniu kursu, orientuojasi į IT brandos egzaminą, todėl mokykloje mokomasi programuoti C++ kalba. Bet dažnai pamokose mokiniai pakalba ir apie tai, kad jie norėtų mokėti kitas programavimo kalbas, kurios šiuo metu yra populiarios.

Darbas pamokose dažniausiai būna individualus, nes ne visos ugdymo turinio temos tinkamos darbui grupėse. Visma IT klubo veikloje planuojame daugiau dėmesio skirti komandiniam darbui.

Taigi, šis būrelis padės patenkinti mokinių poreikius susipažinti su aktualiomis šiuo metu programavimo kalbomis ir dirbti grupėmis. Be to, skatins mokinius bendrauti ne tik tarpusavyje, bet ir su įmonės darbuotojais, ugdys komandinio darbo įgūdžius.“ – tikina Rima.

Skatins pažinti programavimo kalbų įvairovę

„Po pirmojo užsiėmimo mokiniai buvo įkvėpti ir nori tęsti darbą toliau. Manau, tokia veikla motyvuos mokinius aktyviau rinkis programuotojo specialybę ir domėtis įvairiomis IT sritimis, neapsistoti prie vienos programavimo kalbos, o skatins pažinti jų įvairovę. Taip pat mokiniai gali gilinti savo žinias ir atrasti tą IT sritį, kuri jiems priimtiniausia.“ – sako mokytoja.

Visma Lietuva darbuotojai pradžioje mokiniams planuoja pateikti individualias užduotis. Kartu su pedagoge sudarė detalų pamokų planą su užduotimis ir pamokų temomis. Vėliau, mokiniai pereis prie sudėtingesnių užduočių, susiburs į komandas, o mokytoja ir mentoriai stebės jų progresą. Mokiniai dirbs prie jų pačių sugalvoto projekto, kadangi taip juos sudominti ir skatinti mokytis bus lengviau.

Populiariausi blog'ai

  • Migrating from Xamarin to .NET MAUI: A Comprehensive Guide

    The world of mobile application development is constantly evolving, and Microsoft’s .NET Multi-platform App UI (.NET MAUI) is at the forefront of this change. As an evolution of Xamarin.Forms, .NET MAUI offers developers a modern, cross-platform framework for building native device applications. This blog post will guide you through the process of migrating your existing Xamarin.Forms application to .NET MAUI.

  • My experience on taking the eWPTXv2 exam

    So a few months ago I had the joy of passing the eWPTXv2 exam. Well, it does not sound intriguing until you translate it into human language. The eWPTXv2 is actually eLearnSecurity Web Penetration Testing Extreme second version. Everything sounds better than you put extreme into it. Well, this is not that case since the exam is actually a bit hard.

  • Socialinis intranetas „Simoona“ – dabar prieinamas kiekvienam!

    Šiame blog’o įraše papasakosime apie vidinės komunikacijos įrankį, mūsų kurtą socialinį tinklą „Simooną“. Tik prasidėjus kūrybos procesui mums rūpėjo tik viena – kaip kuo daugiau įmonės kultūros perkelti į skaitmeninę erdvę. Ir prieš aštuonerius metus, net neįsivaizdavome, kad šis vidinis intranetas, bus toks svarbus kuriant glaudžius ryšius tarp kolegų ir tikrai net negalėjome nutuokti, kokia svarbi „Simoona“ bus užklupus pasaulinei pandemijai.