Pereiti prie pagrindinio turinio

Iš mokyklos suolo tiesiai į įmonės ofisą

Šią vasarą Visma Lietuva pradedam kitaip nei įprastai – sulaukėm ne tik studentų praktikantų, bet ir dviejų vienuoliktokų, norinčių mokytis programavimo iš mūsų kolektyvo. Pirmą kartą biure turėsime besipraktikuojančių mokinių, todėl tai bus visiškai nauja patirtis visam Visma Lietuva kolektyvui, mentoriams ir abiems mokiniams – Karoliui ir Martynui.

mokiniai Visma Lietuva

Visma Lietuva IT klubas: kaip viskas prasidėjo

Viskas prasidėjo labai organiškai dar 2016-ųjų pabaigoje, kai keletas entuziastingų Visma Lietuva kolegų įkūrė IT klubą Vilniaus Mykolo Biržiškos mokykloje. Programavimo savaitės metu gimnazijos mokiniai lankėsi Visma Lietuva – šiltai juos sutikom, papasakojom apie IT specialistų darbą ir po kurio laiko sulaukėm mokytojos laiško su pasiūlymu įkurti programavimo būrelį. Ilgai nedvejojom – būrelis greitai atsirado, o mes įgavom daug naudingos patirties, dirbant su mokiniais.

Užsiėmimai Mykolo Biržiškos mokyklos IT klubo metu
Užsiėmimai Mykolo Biržiškos mokyklos IT klubo metu

Mokslo metai baigėsi, tačiau kai kuriems noras tęsti pradėtus projektus nedingo. Karolis ir Martynas patys ėmė teirautis  apie galimybę vasaros dalį praleisti Visma Lietuva. Džiaugėmės, kad motyvacijos įgauti papildomų žinių jie turi dar mokydamiesi mokykloje – norim juos skatinti ir suteikti galimybę tobulėti. “Tikiu, jog didžiausia pasipirtis tęsti darbus šiuo atveju IT srityje – sėkmingi projektai, kuriais jie galės didžiuotis ateityje. Karolis ir Martynas nespėjo pabaigti savo pradėtų projektų mokslo metų metu ir su didele motyvacija nusprendė dalį vasaros skirti programavimui ir mokymuisi čia, Visma Lietuva kolektyve” – pasakojo kolega Povilas, Senior .net programuotojas ir vaikinų mentorius.

Visma IT klube dalyvaujantys mokiniai ir mentoriai
Visma IT klube dalyvaujantys mokiniai ir mentoriai

Vasara naujoms žinioms įgauti

Mokiniai dažniausiai laukia mokslo metų pabaigos, kad galėtų atsikvėpti ir pailsėti atostogų metu, todėl, paklausus vaikinų apie sprendimą dalį vasaros praleisti biure, buvom maloniai nustebę – sulaukėm labai brandžių atsakymų. „Jau metas mąstyti apie ateitį – tai viena iš priežasčių, kodėl dalį vasaros praleidžiu Vismoje. Noriu pradėti kaupti žinių bagažą, užmegzti naujų pažinčių” – tokius rimtus žodžius išgirdom iš Martyno, kuris norėtų ateityje tapti žaidimų kūrėju. Karolis jau penkerius metus domisi IT sfera ir stengiasi nepraleisti progos įgauti vertingų žinių: „Man patinka nuolat ką nors veikti. Būdamas čia galiu ne tik laisvą laiką užpildyti naudinga veikla, bet ir įgauti naudingų įgūdžių”.

Vasaros dalį Visma Lietuva praleisiantys vienuoliktokai - (iš kairės) Martynas ir Karolis
Vasaros dalį Visma Lietuva praleisiantys vienuoliktokai – (iš kairės) Martynas ir Karolis

Tobulėja ne tik mokiniai, bet ir jų mokytojai

Povilas, vaikinų mentorius, džiaugiasi, kad mokiniai stengiasi savo projektą padaryti kaip įmanoma geresnį: “Jie užsispyrę, nepasiduodantys ir stengiasi savarankiškai padaryti jiems skirtas užduotis – pakanka juos užvesti ant kelio, o tuomet jie patys susitvarko ir sukuria veikiantį funkcionalumą! Tai džiugina ir įkvepia”.

Tokie projektai padeda tobulėti ne tik save išbandyti norintiems jauniems IT entuziastams, bet ir jų mentoriams: “Aš juos mokau techninių dalykų, jie – plečia mano akiratį: moko darbų organizavimo, priverčia kitu kampu pažiūrėti į dalykus, nes  mąsto ir viską mato kitaip”- pasakojo Povilas.

„Šviežias“ mokinių mintis ir patirtį norisi įamžinti, todėl Karolis ir Martynas dalinsis savo įspūdžiais apie darbo įmonėje specifiką, jau kuriamus ir naujai pradedamus projektus mūsų  Instagram’e . Kviečiam skaityti ir sekti!

Akimirkos iš Visma IT klubo
Akimirkos iš Visma IT klubo

Populiariausi blog'ai

  • Migrating from Xamarin to .NET MAUI: A Comprehensive Guide

    The world of mobile application development is constantly evolving, and Microsoft’s .NET Multi-platform App UI (.NET MAUI) is at the forefront of this change. As an evolution of Xamarin.Forms, .NET MAUI offers developers a modern, cross-platform framework for building native device applications. This blog post will guide you through the process of migrating your existing Xamarin.Forms application to .NET MAUI.

  • My experience on taking the eWPTXv2 exam

    So a few months ago I had the joy of passing the eWPTXv2 exam. Well, it does not sound intriguing until you translate it into human language. The eWPTXv2 is actually eLearnSecurity Web Penetration Testing Extreme second version. Everything sounds better than you put extreme into it. Well, this is not that case since the exam is actually a bit hard.

  • Socialinis intranetas „Simoona“ – dabar prieinamas kiekvienam!

    Šiame blog’o įraše papasakosime apie vidinės komunikacijos įrankį, mūsų kurtą socialinį tinklą „Simooną“. Tik prasidėjus kūrybos procesui mums rūpėjo tik viena – kaip kuo daugiau įmonės kultūros perkelti į skaitmeninę erdvę. Ir prieš aštuonerius metus, net neįsivaizdavome, kad šis vidinis intranetas, bus toks svarbus kuriant glaudžius ryšius tarp kolegų ir tikrai net negalėjome nutuokti, kokia svarbi „Simoona“ bus užklupus pasaulinei pandemijai.